Loading...
Contactar amb Net Engineer, disseny pàgines web a Manresa

BLOG DE NET ENGINEER

El disseny gràfic i les imatges d'internet

El disseny gràfic i les imatges d'internet

Net Engineer | 15/08/2017 11:03:15
El disseny gràfic i les imatges d'internet

Un error molt freqüent que ens trobem alhora de treballar amb continguts per a web és que la gent pensa que tot el que apareix a la xarxa és de domini públic. Concretament que les fotografies són lliures i sense drets. És a dir, que si jo vull realitzar un projecte personal o per a la meva empresa puc treure les instantànies simplement utilitzant el cercador. Una altra creença molt estesa és la de pensar que no hi ha repercussions si utilitzo imatges d'altres per als meus propòsits comercials ... Doncs bé, cap de les dues suposicions és certa. La majoria d'imatges que apareixen a la xarxa tenen drets d'autoria i no poden usar-se lliurement.

Tota creació sortida de la ment d'una persona: obres artístiques, logotips, texts, invencions ... Té propietat intel·lectual cosa que genera uns drets sobre l'autoria de la creació en qüestió. És a dir, que les fotografies tenen drets d'autor. La legislació del país i la pròpia gestió dels drets que vulgui fer l'autor, seran els que determinaran l'ús d'aquesta obra. A més no cal registrar l'obra perquè aquesta tingui aquests drets d'autoria.

Així doncs, si volem fer servir imatges d'Internet per a un ús propi hem de buscar aquelles el període de protecció que els atorguen els drets d'autor hagi acabat o imatges sota la llicència de Creative Commons, llicències gratuïtes que permeten variacions en els drets de propietat intel·lectual que té per dret l'autor de l'obra. Us deixem un enllaç per poder conèixer totes les opcions que ens faciliten les CC.

No obstant això, per a l'ús gratuït i lliure del que estem parlant, hi ha dues llicències Creative Commons que permeten redistribuir l'obra i manipular-la de manera lliure sense restriccions comercials o no comercialment, es tracta de les anomenades "Dedicació a domini públic" i "Etiqueta de Domini Públic".

Si el que volem és trobar instantànies sota aquestes llicències gratuïtes, hi ha diversos bancs d'imatges amb imatges lliures per a l'ús que vulguem donar-los:

Pixabay
SXC
Fotolia

Stokpic

Disseny de pàgines Web

  Barcelona   ·   Berga   ·   Igualada   ·   Solsona   ·   Martorell   ·   Sabadell   ·   Terrassa   ·   Vic   ·   Granollers   ·   Sant Cugat   ·   Hospitalet de Llobregat   ·   Sant Boi   ·   Rubí  

Posicionament SEO Web i Marketing Online

  Barcelona   ·   Berga   ·   Igualada   ·   Solsona   ·   Martorell   ·   Sabadell   ·   Terrassa   ·   Vic   ·   Granollers   ·   Sant Cugat   ·   Hospitalet de Llobregat   ·   Sant Boi   ·   Rubí  
 
Telèfon Net Engineer Santpedor
NET ENGINEER, S.L. fa servir cookies pròpies (necessàries) i de tercers per personalitzar el contingut, oferir el mapa de contacte i analitzar el trànsit. Més informació.
 
Acceptar totes Configurar