Loading...
Contactar amb Net Engineer, disseny pàgines web a Manresa

BLOG DE NET ENGINEER

Factors a tenir en compte per posicionar una pàgina web

Factors a tenir en compte per posicionar una pàgina web

Net Engineer | 11/07/2017 11:03:51
Factors a tenir en compte per posicionar una pàgina web

Cada vegada és més important tenir en compte diversos factors perquè no ens vegem penalitzats en els cercadors. Google per exemple, compta amb alguns controladors (Panda, Pingüí i colibrí) que moltes vegades podem caure en ells sense tenir consciència d'això, sense fer "res dolent", simplement per desconeixement.

A continuació detallem alguns dels factors clau per posicionar correctament una pàgina sense ser penalitzats.


1. Escollir paraules clau

A cada pàgina que creiem, hem de prèviament decidir que paraules clau seran les principals (2 o 3) per després introduir-les al contingut amb una densitat major a les altres paraules (màxim un 7% en el contingut).


2. URL i Metatags:

Els metatags són les etiquetes que no són visibles a la pàgina web (només el meta títol) però ajuden els cercadors a posicionar la teva pàgina. Les dues principals són el títol i la descripció. Ens hem d'assegurar que tenim posat una URL, títol i descripció únics per a cada pàgina del nostre web.

Hi ha multitud d'etiquetes que podem posar, les següents que detallem són les més importants en termes de posicionament.

Url: En el cas de ser una pàgina interna (l'índex d'inici del web no podem) ha de contenir alguna o totes les paraules clau escollides prèviament, separades entre elles per guions mitjans.

Títol: Igual que la URL, ha de contenir les mateixes paraules clau, però que quedi un títol coherent i intentar no passar dels 60 caràcters.

Descripció: És el text que apareixerà en els cercadors juntament amb el títol. Sembla ser que les paraules dins de la descripció no les tenen en compte els cercadors, però no està de més posar-les. La descripció ha de ser una descripció concisa i atractiva perquè la gent se senti atreta i cliqueu l'enllaç.

hreflang: En el cas que la nostra web tingui diversos idiomes, aquesta etiqueta ens detalla la URL de les diferents versions (idiomes), molt important per a Google.

canonical: És una etiqueta molt important en posicionament, indica la url exacta que té cada pàgina, això evita que els cercadors indexin una mateixa pàgina diverses vegades (per exemple amb variables diferents en la url), el que podria portar a una penalització per contingut duplicat.

codificació: Hem detalles que codificació de caràcters utilitza la nostra pàgina, el més habitual és UTF8.


3. Continguts

El més important de la nostra pàgina web és el contingut, si no disposem d'un bon contingut millor plantejar-se no publicar-la.

Mai s'ha de copiar continguts web d'altres pàgines, ja que els cercadors ho detectessin com a contingut duplicat i ens penalitzaran la pàgina i fins i tot tot el domini.

El contingut ha d'estar ben estructurat, amb diferents apartats ben enllaçats entre ells, separats per temàtiques que puguem separar. És millor tenir moltes pàgines sempre que el contingut de cadascuna sigui major d'unes 500 paraules.

L'estructura de cada pàgina també ha de ser clara no només per a les persones que entrin a la pàgina, sinó també pels robots dels cercadors. Per exemple, els títols principals han d'anar dins de les etiquetes de capçaleres H1, i els títols secundaris, dins de les etiquetes H2, i així successivament.

Si hi ha algun text a ressaltar, el posem en "negreta". Recomanem posar com a mínim un H1i un parell de H2 a cada pàgina.

Un altre factor a tenir en compte, és que parlem. La temàtica ha d'estar relacionada amb les paraules clau escollides anteriorment, i controlar que el text queda natural i les paraules són presents totes en el contingut en una densitat alta però no major de el 7% del total.


4. Disseny web i velocitat de càrrega

És important tenir un diseño web atractivo, no només perquè a la gent que entre compri el teu producte, sinó també per posicionament, ja que el temps que estan els teus visitants navegant per la teva web és un factor que es té en compte.

Per contra, hem d'anar amb compte de no carregar excessivament la pàgina, ja que la velocitat de càrrega és un altre factor que pot incidir en el posicionament.

Recomanem fer el test de PageSpeed Insights de Google, ens dirà la velocitat de càrrega de la nostra pàgina, en una puntuació de l'1 al 100. També ens farà recomanacions de com millorar aquesta velocitat, com optimitzar les imatges o els css.


5. Compliment de normatives

Hi ha diverses normatives i estàndards que podem testejar, els dos que recomanem són:

W3C: És una organització independent que ens mostra si la nostra pàgina compleix tots els codis correctes perquè pugui funcionar, sempre és millor complir-lo. Podeu fer el test a W3c validator.

Compatible amb mòbils: Ens hem d'assegurar que la nostra pàgina es veu correctament amb un telèfon mòbil, no només pels usuaris que el fan servir, si no per què Google pot penalitzar pàgines que no el compleixin. Podeu fer un test a Mobile Friendly de Google.


6. Ajudes als cercadors i anàlisi

Unes ajudes als cercadors mai vénen malament, hem de tenir sempre el fitxer robots.txt en la nostra arrel del domini, indicant que pàgines es permet indexar i quins no. També podem indicar en aquest fitxer on es troba el mapa del nostre domini.

Sitemap: Hem de tenir creat un xml amb el nostre mapa del web, un llistat de totes les pàgines que volem que els cercadors indexin. En el cas de generar pàgines dinàmicament com un bloc, és aconsellable programar el mapa del web perquè s'afegeixin les noves pàgines automàticament.

Bing & Google Webmasters: Un cop creat el nostre sitemap, és l'hora de registrar el domini en Bing i google Webmasters, i enviar el mapa del web perquè el robot indexi ràpidament totes les pàgines. Dins d'aquests dos programes, a més d'enviar el mapa del web, trobarem altres informacions relacionades amb el nostre posicionament. Recomanem indicar dins dels dos programes com a mínim el país on va dirigida la nostra web.

Google Analytics: Recomanem també registrar el nostre domini a Google Analytics, el que ens donarà molta informació útil i estadístiques.


7. Backlinking

Ara que ja tenim la pàgina preparada i correctament configurada, hem de donar-la a conèixer. El backlinking és la creació d'enllaços externs que apuntin cap a la nostra web.

És la part més important, però si hem fet correctament els passos anteriors, sobretot amb bons continguts, aquests enllaços poden crear-se sols a mitjà termini.

Tot i això, vam recomanar a principi crear nosaltres mateixos uns quants enllaços per donar-nos a conèixer, aquests enllaços han de ser de bona qualitat, un mal enllaç pot fer més mal que bé.

Es poden trobar directoris, blogs, xarxes socials i pàgines amigues on posar un enllaç. És important no crear els enllaços de cop, ja que Google pot detectar que no és natural, hem de crear els enllaços regularment.

Un bon enllaç és aquell que:
- Està en una pàgina amb contingut relacionat al nostre.
- Està en una pàgina amb pocs enllaços externs.
- Està en una pàgina amb bona reputació i autoritat (testejar a Moz)
- És un enllaç dofollow (mirar codi font si no té rel = "nofollow")
- És un enllaç gratuït.


8. Actualització de continguts

Finalment, és important afegir continguts nous perquè els robots dels cercadors vegin que la teva pàgina és activa i dinàmica, una bona opció és tenir un apartat de bloc a la pàgina i anar posant posts regularment, es generaran pàgines noves que alhora de dinamitzar la teva web, es posicionaran per elles mateixes amb nous continguts.

Disseny de pàgines Web

  Barcelona   ·   Berga   ·   Igualada   ·   Solsona   ·   Martorell   ·   Sabadell   ·   Terrassa   ·   Vic   ·   Granollers   ·   Sant Cugat   ·   Hospitalet de Llobregat   ·   Sant Boi   ·   Rubí  

Posicionament SEO Web i Marketing Online

  Barcelona   ·   Berga   ·   Igualada   ·   Solsona   ·   Martorell   ·   Sabadell   ·   Terrassa   ·   Vic   ·   Granollers   ·   Sant Cugat   ·   Hospitalet de Llobregat   ·   Sant Boi   ·   Rubí  
 
Telèfon Net Engineer Santpedor
NET ENGINEER, S.L. fa servir cookies pròpies (necessàries) i de tercers per personalitzar el contingut, oferir el mapa de contacte i analitzar el trànsit. Més informació.
 
Acceptar totes Configurar