Loading...
Contactar amb Net Engineer, disseny pàgines web a Manresa

BLOG DE NET ENGINEER

Màrqueting per correu electrònic o màrqueting per SMS

Màrqueting per correu electrònic o màrqueting per SMS

Net Engineer | 25/09/2018 13:24:47
Màrqueting per correu electrònic o màrqueting per SMS

Vols realitzar una campanya de màrqueting digital però no saps quin és el millor canal? Escollir adequadament el canal de comunicació per als nostres clients tant actuals com futurs és de gran importància per aconseguir resultats satisfactoris. Dos dels grans sistemes de màrqueting digital són el màrqueting per correu electrònic o el sms màrqueting a Espanya. Però, quin d'ells és el més adequat?

Els dos sistemes tenen punts forts i algun punt feble en comparació amb l'altre. Així que val la pena conèixer una mica els pros i contres per separat per poder prendre una bona decisió.

Una normativa que afecta els dos sistemes i que tots dos han de complir és el nou GDPR (Reglament General de Protecció de Dades) que obliga a tenir el consentiment explícit dels usuaris per poder realitzar els enviaments. Aquesta nova regulació pot semblar que ens perjudica ja que redueix el volum de les bases de dades, però gràcies a la nova regulació, evitarem l'enviament massiu de emails o SMS a clients no interessats i aconseguirem una major efectivitat: reduïm el nombre de persones a les que enviem la informació, però com que l'enviem a aquelles que ens han donat el seu consentiment, enviarem el correu a usuaris realment interessats; el retorn de la inversió que aconseguirem amb aquesta eina de màrqueting digital és molt elevat.

Màrqueting per correu electrònic

Enviar missatges comercials de manera directa és el que fem amb el enviament massiu d'emails i com el seu nom indica, el canal utilitzat és el correu electrònic.

L'objectiu del màrqueting per correu electrònic és crear confiança, conscienciació de marca i aconseguir certa fidelització. En tota campanya de màrqueting digital, un dels grans secretes per aconseguir l'èxit és fer servir una base de dades potent per realitzar els enviaments.

Doncs bé, existeixen diferents mètodes per tenir la nostra base de dades, podem comprar-la directament (especificant les característiques concretes del perfil d'usuari al que volem arribar) o d'altra banda, podem crear la nostra llista de contactes a partir dels clients de la companyia. Un dels grans avantatges del màrqueting per correu electrònic és que et permet arribar a un gran nombre d'usuaris amb un cost molt reduït.

Un altre gran avantatge del màrqueting per correu electrònic és que permet utilitzar plantilles amb dissenys personalitzats atractius i coherents amb la imatge corporativa de l'empresa. 

Malgrat els molts avantatges del sistema, a vegades pot haver-hi certa saturació del canal en comparació amb el màrqueting per SMS.

Màrqueting per SMS

Si el canal pel qual realitzem la campanya de enviaments és la xarxa de telefonia mòbil, estarem parlant de màrqueting mòbil i si la campanya es desenvolupa a partir de l'enviament de missatgeria, estarem parlant de SMS màrqueting. Es tracta d'enviar textos curts que seran de fàcil lectura i memorització.

Gràcies al servei de missatges curts podrem enviar promocions, ofertes o informació dels nostres serveis. Aquest tipus de màrqueting té un cost més elevat que el massiu de correu electrònic però el canal no està tan saturat i podem aconseguir un major nombre d'obertures.

Es tracta d'un sistema força immediat ja que rebem al moment les notificacions per SMS (canal com hem comentat, amb menys saturació), cosa que amb els correus electrònics, cal estar connectats a la xarxa per rebre'ls i alguns usuaris poden tenir configurat el seu dispositiu en PULL i han de fer manualment la petició per descarregar el correu.

Per finalitzar, constatem que en utilitzar qualsevol dels dos sistemes, tant el màrqueting per correu electrònic com el màrqueting per SMS, hem de intentar no saturar al usuari per no tenir efectes contraproduents als que estem buscant amb la nostra campanya. Així, usar els dos sistemes estratègicament a la vegada és segurament la millor opció per aconseguir que les nostres campanyes arribin a bon port.  Sempre d'una manera intel·ligent i planificada.  


 

 

Disseny de pàgines Web

  Barcelona   ·   Berga   ·   Igualada   ·   Solsona   ·   Martorell   ·   Sabadell   ·   Terrassa   ·   Vic   ·   Granollers   ·   Sant Cugat   ·   Hospitalet de Llobregat   ·   Sant Boi   ·   Rubí  

Posicionament SEO Web i Marketing Online

  Barcelona   ·   Berga   ·   Igualada   ·   Solsona   ·   Martorell   ·   Sabadell   ·   Terrassa   ·   Vic   ·   Granollers   ·   Sant Cugat   ·   Hospitalet de Llobregat   ·   Sant Boi   ·   Rubí  
 
Telèfon Net Engineer Santpedor
NET ENGINEER, S.L. fa servir cookies pròpies (necessàries) i de tercers per personalitzar el contingut, oferir el mapa de contacte i analitzar el trànsit. Més informació.
 
Acceptar totes Configurar