Loading...
Contactar amb Net Engineer, disseny pàgines web a Manresa

BLOG DE NET ENGINEER

Un community manager per gestionar les meves xarxes socials

Un community manager per gestionar les meves xarxes socials

Net Engineer | 05/12/2017 11:18:06
Un community manager per gestionar les meves xarxes socials

 

Les xarxes socials ofereixen possibilitats infinites a les empreses per promocionar els seus productes i serveis. A diferència d'altres sistemes de promoció a internet, el seu ús és en principi gratuït (ja sabem que en el fons no) per la qual cosa el propietari d'un negoci té tendència a voler gestionar directament la seva xarxa social perquè així no augmenti la inversió en publicitat online.

És bona idea gestionar un mateix les seves xarxes socials? Doncs com sempre, depèn de qui les gestioni. Per poder gestionar una xarxa social és important complir certs requisits, que no sempre un mateix pot complir, però abans d'analitzar quines són, el més important és escollir quina xarxa social és la més adequada per al tipus de producte / servei a promocionar. L'elecció d'aquesta xarxa social, dependrà de diversos factors i és molt important tenir coneixements avançats en màrqueting online per escollir un o altre. No és el mateix escollir Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Youtube, Linkedin, Google+ ... i no només pel nombre d'usuaris, si no pel tipus d'usuari, les característiques de la xarxa social...
Imaginem que perquè un mateix té el coneixement de fer l'anàlisi o perquè replica el que fa el líder del sector o per qualsevol altre motiu, un té clar quina xarxa social utilitzar. Llavors la persona encarregada de la xarxa social hauria de complir els següents punts:

Coneixement de la xarxa social
Tots sabem utilitzar una xarxa social, per exemple Facebook, per seguir als nostres amics i pàgines preferides, fer comentaris, compartir continguts... però per fer un bon treball en la xarxa social, és important crear una bona pàgina amb les possibilitats que ofereix la xarxa social, entendre les seves estadístiques i les seves diferents opcions de promoció.

Coneixement dels productes i serveis
Aquest requeriment és en el qual el propietari del negoci pot basar la seva decisió. Qui millor que jo coneix el meu producte? I és veritat, ningú! Però no ven millor qui coneix millor el producte si no el que ho fa entendre millor als possibles compradors. Evidentment el coneixement bàsic del producte és necessari per a vendre’l, però un cop el community manager l'obté, el coneixement més tècnic o específic del producte passa a un segon lloc a l'hora de vendre.

Creació de continguts
Actualment a les xarxes socials i a internet en general hi ha un problema de sobreinformació. Això provoca que només els continguts de qualitat seran seguits pels usuaris. És doncs vital, que els textos, imatges i vídeos que apareguin siguin de qualitat i aportin alguna cosa diferent al que l'usuari pot trobar en qualsevol altre lloc d'internet. Així doncs els continguts han de ser variats (no podem posar només posts de productes) i alguns dels quals han d'incitar a la interacció. Realitzar preguntes, sortejos ... són algunes de les tàctiques per fer el contingut més interessant

El temps
El treball de community manager no s'ha de prendre a la lleugera i fer-ho "quan un tingui temps" o "quan hi penso". Per fidelitzar els seguidors i tenir-ne cada vegada més, la realització de posts ha de tenir una planificació, que no ha de ser inflexible, però sí bastant regular. De la mateixa manera, si volem aprofitar les facilitats d'interacció que ens facilita la xarxa, aquesta ha de ser ràpida i efectiva i s'ha de de moderar els comentaris de forma ràpida. Disposar de temps ja que és una condició imprescindible per poder gestionar la seva pròpia xarxa. Suposant que es disposi de tots els punts anteriors podem dir que una persona podria gestionar, més o menys, una xarxa social. Però una cosa és poder gestionar-la i una altra aconseguir treure una rendibilitat d'ella. Per això no només s'ha de poder gestionar tècnicament la plataforma, sinó també fer-ho maximitzant uns objectius.

Planificació de campanya
Hi ha infinitat d'estratègies a seguir per aconseguir un cert objectiu: augment de vendes, seguidors, interaccions ... és important prioritzar objectius i definir l'estratègia per la qual s'aposta per aconseguir-ho. La infinitat d'estratègies les podríem agrupar entre les gratuïtes i les de pagament. Per obtenir resultats a curt o mitjà termini és gairebé imprescindible fer algun tipus d'inversió de pagament per augmentar la visibilitat de la nostra xarxa social.

Anàlisi de resultats
Cada cert temps, s'ha d'analitzar la mètrica que ens ofereixen les xarxes socials per saber com està funcionant l'estratègia escollida i com afecta els objectius marcats. A partir d'aquesta anàlisi podem anar modelant l'estratègia original, ja que el màrqueting de xarxes socials es basa, en part, en el sistema prova error. Això és degut a que cada producte / servei / empresa / usuari és únic.

Internet ens ofereix moltes opcions de traçabilitat de la inversió, sigui en temps o en diners. L'estudi dels resultats i la posterior adaptació per a l'optimització dels mateixos és clau. Augmentar el nombre de seguidors, estudiar quants veuen els posts, interaccionen... és vital perquè la inversió realitzada de com més fruits millor.

La majoria d'empreses que gestionen la seva pròpia xarxa social, només donen importància al contingut i no només posant contingut de qualitat s'obtenen bons resultats. Si dit tot això, un mateix considera que compleix els requisits i es veu capaç de seguir els diferents passos comentats, és una bona idea provar de ser el seu propi community manager. Sempre té un risc ja que si no es realitza de forma professional, canviar la reputació online a les xarxes socials pot no ser senzill. Per reduir aquest risc potser el millor és contractar el servei a una empresa especialitzada, per a "aprendre" de l'estratègia utilitzada. Un cop s'ha demostrat que aquesta estratègia aconsegueix els objectius marcats, sempre pot un mateix seguir una estratègia “continuista”.

Disseny de pàgines Web

  Barcelona   ·   Berga   ·   Igualada   ·   Solsona   ·   Martorell   ·   Sabadell   ·   Terrassa   ·   Vic   ·   Granollers   ·   Sant Cugat   ·   Hospitalet de Llobregat   ·   Sant Boi   ·   Rubí  

Posicionament SEO Web i Marketing Online

  Barcelona   ·   Berga   ·   Igualada   ·   Solsona   ·   Martorell   ·   Sabadell   ·   Terrassa   ·   Vic   ·   Granollers   ·   Sant Cugat   ·   Hospitalet de Llobregat   ·   Sant Boi   ·   Rubí  
 
Telèfon Net Engineer Santpedor
NET ENGINEER, S.L. fa servir cookies pròpies (necessàries) i de tercers per personalitzar el contingut, oferir el mapa de contacte i analitzar el trànsit. Més informació.
 
Acceptar totes Configurar