Loading...
Contactar amb Net Engineer, disseny pàgines web a Manresa

BLOG DE NET ENGINEER

Tenint botiga física interessa tenir una botiga virtual?

Tenint botiga física interessa tenir una botiga virtual?

Net Engineer | 31/07/2018 13:24:17
Tenint botiga física interessa tenir una botiga virtual?

Son molts els comerciants que disposen de botiga física i dubten de si tenir botiga virtual per poder vendre els seus productes. Tenint una botiga virtual no es una web que, per art de màgia, dóna molts beneficis, sinó que s’ha de fer una inversió constant en temps i diners perquè així sigui. Llavors, és interessant en tots els casos tenir una botiga virtual? La resposta és que depèn de moltes variables. En aquest article intentarem aclarir quins son els punts més importants a l’hora de decidir si fer el pas endavant per començar a fer una venda online.

La primera qüestió important és si el propietari de la botiga física confia en el potencial de la venda online pels seus productes i està disposat a assumir la càrrega de feina que suposa. Una botiga online genera una càrrega de treball important, que s’ha de realitzar per tal de poder ser rendible. Algunes d’aquestes tasques serien: actualització del catàleg de productes, resolució d’incidències amb clients, resolució d’incidències amb els transportistes, respondre consultes que arriben de la botiga online… si tota aquesta càrrega de feina no és assumible, millor no començar el projecte, ja que podria fins i tot perjudicar a la part física del negoci.

Una altra qüestió important és la inversió inicial i periòdica posterior que una botiga virtual necessita. Per una banda tenim el cost de creació de la botiga virtual, el seu disseny, configuració, entrada del catàleg… Per altra banda tenim els costos de manteniment: hosting, domini, possibles actualitzacions necessàries… i per últim el cost de promoció del negoci online que degut al gran número d’opcions en parlarem en un altre article.

Si es poden acomplir aquestes dues condicions, un projecte de botiga online pot ser viable. A partir d’aquí, per on comencem? Doncs des de Net Engineer, proposem fer-ho tenint en compte els següents punts:

Nom del domini: la botiga virtual serà accessible a partir d’una url. El nom del domini, sol ser la marca comercial i una extensió, habitualment .com. Degut a que potser el domini desitjat està ocupat i que si el domini inclou paraules clau de cerca posiciona millor, l’elecció d’un domini o un altre ens condicionarà el futur èxit de la pàgina entre els cercadors a l’hora de posicionar-la i entre els usuaris alhora de recordar-lo i la confiança que transmeti.

Estructura del catàleg de productes: El més important d’una botiga virtual son els seus productes i ha de ser fàcil poder-los trobar. Un bon catàleg de productes ha d’estar ben estructurat en categories i subcategories (més o menys en funció del número de referències) i llistat de productes. El número d’elements en cada un d’ells hauria d’estar al voltants dels 10 o 15. No és bo, tenir en una categoria ni 1 o 2 productes ni tenir-ne 300 si no hi ha un sistema de filtratge addicional.

Continguts: Els productes han de tenir una fitxa de producte amb un nom clar, una descripció adient, que resolgui tots els dubtes que un comprador potencial pugui tenir, imatges del producte en concret i si es tenen vídeos doncs molt millor.

Condicions de venda: Es molt important definir les condicions de venda i política de devolucions de l’empresa. Habitualment aquests texts es “copien” d’altre s botigues modificant algun concepte. És una pràctica no recomanable ja que cada producte pot tenir alguna característica que sigui única i que es important aclarir en les condicions.

Política de preus: Internet és un canal de venda on, degut a la gran oferta si parlem de productes estàndards, hi ha una gran competència en preu. Per això la política de preus és molt important per poder tenir èxit a la xarxa. Igualment la política de preus a Internet i a la botiga física hauria de ser coherent, perquè no es produeixin conflictes amb els clients de la botiga física.

Preu del ports: Al ser una venda no presencial, el producte s’acaba enviant la majoria de vegades (tot i que es pot activar l’opció de recollida en botiga). Les tarifes dels transportistes, quan inicialment no es té un volum elevat d’enviaments, solen ser força complexes, en funció de zona, pes, volum… És recomanable definir una política de ports simplificada que sigui una mitjana dels costos d’enviament mes un cert cost de preparació de la comanda. D’aquesta manera l’usuari entendrà més fàcilment el preu del port. També és recomanable tenir un preu de port gratuït a partir d’un cert import de comanda, ja que així els compradors intentaran arribar-hi afegint productes a la cistella que potser no comprarien.

Sistemes de pagament: S’ha de decidir els sistemes de pagament a utilitzar. El més habitual es el pagament amb targeta de crèdit que es realitza a través d’una passarel·la virtual. Altres opcions serien Paypal, que també permet el pagament amb targeta de crèdit, transferència o contrareemborsament.

Software de la botiga virtual: Una botiga virtual es una pàgina amb un gestor de continguts CMS, per gestionar principalment el catàleg de productes, les comandes rebudes, i la configuració dels paràmetres de botiga (formes de pagament, ports…). Principalment podem utilizar software de botiga standards, com Prestashop o realizar una programació a mida. La recomanació de Net Engineer, per començar és utilizar un Prestashop, ja que si el client es pot adaptar a la forma de funcionar del software, es l’opció amb millor relació qualitat/preu. Si en canvi la botiga ha de tenir unes especificacions que es surten de lo habitual, per exemple, un simulador de com queda un producte tèxtil en una foto de persona, o un moble en una habitació, la millor opció és fer-ho a mida.

Tenint doncs en compte totes aquestes variables, ja tindríem estructurada la botiga, per tal de poder-la dur a terme. Però i quan la tinc que? Com ho fem per aconseguir visites? I per aconseguir millors comandes? I perquè surti la botiga online en les millors posicions dels cercadors? I per vendre a l’estranger??? Totes aquestes preguntes formaran part d’una nova entrada al nostre blog. Estigueu atents :D

Disseny de pàgines Web

  Barcelona   ·   Berga   ·   Igualada   ·   Solsona   ·   Martorell   ·   Sabadell   ·   Terrassa   ·   Vic   ·   Granollers   ·   Sant Cugat   ·   Hospitalet de Llobregat   ·   Sant Boi   ·   Rubí  

Posicionament SEO Web i Marketing Online

  Barcelona   ·   Berga   ·   Igualada   ·   Solsona   ·   Martorell   ·   Sabadell   ·   Terrassa   ·   Vic   ·   Granollers   ·   Sant Cugat   ·   Hospitalet de Llobregat   ·   Sant Boi   ·   Rubí  
 
Telèfon Net Engineer Santpedor
NET ENGINEER, S.L. fa servir cookies pròpies (necessàries) i de tercers per personalitzar el contingut, oferir el mapa de contacte i analitzar el trànsit. Més informació.
 
Acceptar totes Configurar